Poziv za radionicu o akademskim slobodama i dodjelu stipendija za istraživanja na daljinu

Datum obavijesti: 28.07.2021.

Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine dostavilo je Federalnom ministarstvu obrazovanja i znanosti informaciju da su Andrew W. Mellon Fondacija i mreža „Scholars at Risk“ (SAR)  objavili Poziv za radionicu o akademskim slobodama i dodjelu stipendija za istraživanja na daljinu, istraživača koji su na početku karijere, a studiraju, pišu i/ili predaju o akademskoj slobodi i srodnim vrijednostima visokog obrazovanja.

Svrha ovog, osmomjesečnog, programa je podržati i potaknuti globalnu zajednicu u istraživanju, pisanju i/ili podučavanju o akademskoj slobodi i srodnim pitanjima.

Program, pored stipendije za istraživače, nudi i profesionalnu radionicu te pristup SAR zajednici i umrežavanje sa stručnjacima o pitanjima akademske slobode.

Više informacija o stipendiji za istraživače Andrew W. Mellon Fondacije i mreže "Scholars at Risk", kao i obrasci za prijavu, mogu se naći na: https://www.scholarsatrisk.org/mellon-sar-academic-freedom-workshop-fellowships/

Rok za podnošenje prijava je 15. augusta/kolovoza 2021. godine, a realizacija Programa je planirana za period  od novembra/studenog 2021. do oktobra/listopada 2022.

Dokumenti vezani za konkurs