Fulbrightov program stipendiranja

Datum obavijesti: 18/05/2021

Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine dostavilo je Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke/znanosti informaciju o Programu Američke vlade „Fulbright Visiting Student Researcher“ za akademsku 2022/23. godinu.

Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini najavljuje Fulbrightov program za strane studente u kategoriji za gostujuće studente istraživače za akademsku godinu 2022/2023. Fulbrightov program stipendiranja pruža bespovratna sredstva za provođenje stalnog istraživačkog rada na diplomskoj razini u trajanju od najmanje četiri mjeseca do najviše devet mjeseci na američkim institucijama visokog obrazovanja. Sudionici programa gostujućih istraživača povezani su s akreditiranim američkim institucijama visokog obrazovanja i provode akademska istraživanja na postdiplomskim studijama u svojim područjima studija, prikupljaju međunarodno iskustvo i akademski razvoj te pomažu u promicanju međusobnog razumijevanja između Sjedinjenih Država i Bosne i Hercegovine.

Apliciranje se vrši online putem internet stranice: https://ba.usembassy.gov/education-culture/educational-exchanges/graduate-exchanges-programs/fulbight-foreign-student-program.

Krajnji rok za podnošenje aplikacija je 01.08.2021. godine, a više informacija o ovom programu dostupno je na web adresi: https://foreign.fulbrighonline.org/, te putem  e-mail: bhexc@state.gov.

Dokumenti vezani za konkurs