Stipendije Vijeća za kulturnu suradnju Indije (ICCR)

Datum obavijesti: 19/04/2021

Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine dostavilo je Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke/znanosti informaciju o stipendijama Vijeća za kulturnu suradnju Indije (ICCR).

Indijsko vijeće za kulturnu suradnju (ICCR) ponudilo je studentima iz Bosne i Hercegovine 4 stipendije za akademsku godinu 2021/2022. Ponude za stipendije odnose se na sljedeće razine studija:

  • preddiplomski studij,
  • poslijediplomski studij,
  • doktorski studij i
  • Postdoktorski studij

Studenti koji izraze želju da se prijave za preddiplomski studij moraju biti u dobi od 18 do 30 godina i moraju imati najmanje 12 godina školovanja (završena osnovna i srednja škola).

Zainteresirani kandidati moraju izvrsno znati engleski jezik. Također, kandidati su dužni predati tj. napisati esej od 500 riječi na engleskom jeziku, kako bi se moglo procijeniti njihovo znanje engleskog jezika. Uz to, studenti mogu dostaviti rezultate koje su postigli TOEFL / IELTS testom, ako su dostupni.

ICCR stipendije pokrivaju školarinu, ali troškove ili druge troškove (npr. Laboratorijski ili kemijski troškovi) snose sami studenti. Primatelji stipendije ICCR dobit će mjesečno iznos za iznajmljivanje smještaja od 5.500 do 6.500 INR, ovisno o gradu u kojem studiraju. Mjesečna stipendija od 18.000 do 25.000 INR plaća se ovisno o studiju i nekim drugim troškovima. Studentima se savjetuje da borave u hostelima dok studiraju, ali im je također dozvoljen i najam privatnog smještaja, osim ako ustanova koju studiraju inzistira na smještaju u njihove hostele.

Avionske karte i medicinski troškovi nisu pokriveni ovom školarinom. Očekuje se da svi studenti imaju vlastitu policu zdravstvenog osiguranja. Polica zdravstvenog osiguranja trebala bi pokrivati najmanje iznos od 500 000 INR (6.800 USD) godišnje.

Zainteresirani kandidati mogu se prijaviti za ICCR stipendije putem interneta na sljedećoj web adresi: http://a2ascholarships.iccr.gov.in

Rok za podnošenje prijava je 30.04.2021. godine.

Dokumenti vezani za konkurs