Stipendije za magistarske studije iz europskih pravnih studija (MELS Online)

Datum obavijesti: 07/04/2021

Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine dostavilo je Federalnom ministarstvu obrazovanja i znanosti informacije o stipendijama za magistarske studije iz europskih pravnih studija (MELS Online). Ove su stipendije dostupne potencijalnim kandidatima iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Srbije i Turske. Svrha ove stipendije je omogućiti kvalificiranim kandidatima, koji su već započeli profesionalnu karijeru, pohađanje magistarskog programa europskih pravnih studija u Luksemburgu.

Magistarski program europskih pravnih studija (MELS Online) program je koji se nudi u okviru Europskog instituta za javnu upravu (EIPA) u Luksemburgu. Osnovna misija Europskog instituta za javnu upravu je pružanje visokokvalificiranih tečajeva osposobljavanja za razvoj profesionalnih, nacionalnih i regionalnih kapaciteta za izvršavanje zadataka u javnoj upravi koji se primjenjuju u institucijama EU-a.

Za 6 odabranih pristupnika stipendija pokriva cijelu školarinu, uključujući sve mrežne sesije i materijale za učenje na daljinu. Odabrani kandidati također će dobiti doprinos koji pokriva troškove međunarodnog zračnog putovanja u roku od dvije godine i za 8 putovanja u Luksemburg u iznosu od 4.900 EUR, plus doprinos koji se odnosi na dnevne troškove pohađanja tečajeva licem u lice. (Jednom kada budu ukinita ograničenja putovanja zbog pandemije „Covid-19“).

Više informacija o ovom magistarskom programu iz europskih pravnih studija, kao i obrasci za prijavu, mogu se naći na web mjestu: https://www.eipa.eu/mels/

Rok za podnošenje prijava je 14. svibnja 2021. godine.

Dokumenti vezani za konkurs