Mogucnosti stipendiranja za MBA program na TU Wien i Donau Univerzitetu Krems - Produžen rok za prijavu

Datum obavijesti: 01/09/2020

Posredstvom Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine, Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke dostavljena je informacija o Mogucnosti stipendiranja za MBA program na TU Wien i Donau Univerzitetu Krems.

Poslijediplomski master program MBA Opći menadžment započet će 30.9.2020. godine po 21. put. Ovaj uspješni MBA program provodi TU Wien (Beč), u suradnji s Dunavskim univerzitetom Krems. Program akreditiran od strane FIBAA pruža potencijalnim menadžerima priliku za stjecanje osnova ekonomskih, pravnih i socijalnih vještina.

Osnovni cilj oba univerziteta je omogućiti kvalificiranim mladim menadžerima s tzv. „novih tržišta“ sudjelovanje u programima kontinuiranog obrazovanja. Isti nude posebne stipendije kako bi potencijalni menadžeri mogli poboljšati svoje aademsko obrazovanje, usavršiti znanje stranog jezika i steći interkulturalnu kompetenciju.

Navedeni univerziteti dodjeljuju dvije parcijalne stipendije u visini jedne trećine školarine, u iznosu od 7300 Eura. Iste će dodijeliti aplikantima s minimalno dvije godine radnog iskustva s odgovarajićim nivoom znanja engleskog i njemačkog jezika. Preostala programska naknada iznosi 14600 Eura.

Aplikaciju i potrebne dokumente (motivacijsko pismo, CV i kopije potvrda) potrebno je poslati putem e-maila na adresu: gm-mba@tuwien.ac.at.

Dodatne informacije zainteresirani kandidati mogu dobiti i slanjem e-maila na: karin.galli@donau-uni.ac.at.

Također, Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine, naknadno  informira o tome da je rok  za apliciranje za stipendiju koji je bio do 30.6.2020.godine, produžen do 07.09.2020. godine.

Dokumenti vezani za konkurs