Master program „Liderstvo u otvorenom obrazovanju“

Datum obavijesti: 06/07/2020

Ministartsvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine, dostavilo je Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke, informaciju o Master programu „Liderstvo u otvorenom obrazovanju“

Nacionalna komisija za UNESCO Slovenije je prije tri godine pokrenula online mentorski program naziva Otvoreno obrazovanje za bolji svijet (OE4BW), kojem podršku pružaju koordiniraju UNESCO-ova Katedra o otvorenim tehnologijama za otvorene obrazovne resurse i otvoreno obrazovanje u Ljubljani i Univerzitet u Novoj Gorici.

Cilj programa je pruženje stručnih smjernica onima koji kreiraju obrazovne resurse.

Nakon 3 uspješne godine održavanja ovog programa osmišljen je novi program „Liderstvo u otvorenom obrazovanju“ koje treba da započeti u oktobru/listopadu 2020.godine.

Studijski program se bavi izazovima identificiranim u u preporuci pružanja stručne podrške osnaživanjem lidera nove generacije u području otvorenog obrazovanja. Studente će voditi međunarodni tim vrsnih stručnjaka i edukatora koji razumiju povezanost tehnološkog, poslovnog, pedagoškog i društvenog aspekta otvorenog obrazovanja. Diplomanti će svladati  razvoj i primjenu otvorenog obrazovanja u rasponu od pojedinačnih ishoda učenja, kurseva, studijskih programa do institucionalnog, nacionalnog i transnacionalnog nivoa kao i njegove upotrebe u poslovnim i nevladinim organizacijama. S ovim znanjem studenti će moći kompetentno voditi projekte, inicijative, zajednice i strateški razvoj na području otvorenog obrazovanja.

Program će biti izvođen na engleskom jeziku jednim djelom na Univerzitetu u Novoj Gorici u Sloveniji i online putem od kuće. Kandidati koji nemaju mogućnost dolaska u Sloveniju moći će kompletan program pratiti online.

Više informacija o samom programu, načinima apliciranja, rokovima mogu se naći na web stranici: http://oe4bw.ijs.si/

Dokumenti vezani za konkurs