UNESCO/ISEDC Program stipendiranja za 2020.godinu

Datum obavijesti: 12/02/2020

Ministarstvo Civilnih poslova Bosne i Hercegovine dostavilo je Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke informaciju o UNESCO/ISEDC Programu stipendiranja za 2020.godinu.

UNESCO poziva zainteresirane kandidate na podnošenje prijava u okviru Programa stipendiranja UNESCO/ISEDC  za 2020. godinu, koji se nudi u suradnji  između UNESCO-a i Međunarodnog centra za razvoj energije (ISEDC) u Moskvi.

Cilj Programa stipendiranja je izgradnja kapaciteta i razvoj ljudskih resursa u oblasti održivih i obnovljivih izvora energije u zemljama u razvoju i zemljama u tranziciji.

Potencijalni kandidati trebaju dostavti  Državnoj komisiji BiH za suradnju s UNESCO-m aplikacioni obrazac popunjen na engleskom jeziku uz prevod na jedan od službenih jezika u Bosni io Hercegovini. Uz aplikacioni obrazac treba dostaviti  prateću dokumentaciju, definiranu od strane UNESCO-a, u elektronskoj i pisanoj formi.

Krajnji rok za dostavljanje aplikacije je 06.03.2020. godine.

Aplikacioni obrasci se mogu preuzeti na: http://portal.unesco.org/en/files/14711/10721985741Application_form_for_Fellowship.pdf/Application%2Bform%2Bfor%2BFellowship.pdf

Dokumenti vezani za konkurs