Rezultati javnog poziva za akademsku 2017/2018

Datum obavijesti: 22/11/2017

Fond za studentske zajmove Federacije Bosne i Hercegovine okončao je aktivnosti u vezi sa bodovanjem aplikacija podnesenih na osnovu Javnog poziva za dodjelu studentskih zajmova za akademsku 2017/2018. godinu.

Spisak studenata kojima je odobren studentski zajam po naučnim oblastima:

Prirodne nauke 20
Tehničko-teknološke nauke 75
Biomedicinske nauke 49
Poljoprivredne-biotehničke nauke 3
Društvene nauke 72
Humanističke nauke 22

 

Studentski zajmovi su beskamatna namjenska sredstva za pokrivanje osnovnih troškova studiranja i predstavljaju osiguranje sredstava, podrške i omogućavanja studiranja studenata na priznatim visokoškolskim ustanovama, odnosno univerzitetima u Federaciji BiH.

Također, obavještavaju se studenti da će Javni poziv za dodjelu studentskih zajmova za akademsku 2018/2019. godinu biti objavljen čim se osiguraju potrebna sredstva.

S tim u vezi, ovom prilikom pozivamo sve studente kojima su ranije dodijeljeni zajmovi a trebaju vratiti dio sredstava ili ukupno dodijeljena sredstva po osnovu studentskih zajmova, da to učine u skladu s Ugovorom i što prije, kako bi se prikupilo dovoljno sredstava za dodjelu zajmova i ostalim studentima koji žele aplicirati za dodjelu studentskih zajmova.

Svi studenti će na kućne adrese dobiti Odluku o dodjeli studentskog zajma, sa kojom je potrebno da posjete najbližu poslovnicu NLB-banke.

 

Upravni odbor

Fonda za studentske zajmove

 

cjelovit tekst Rezultati javnog poziva za akademsku 2017/2018, možete naći na web stranici

www.zajam.ba

Dokumenti vezani za obavjest