Rezultati Javnog poziva za dodjelu studentskih zajmova za akademsku 2016/2017. godinu

Datum obavijesti: 06/01/2017

Fond za studentske zajmove Federacije Bosne i Hercegovine okončao je aktivnosti u vezi sa bodovanjem aplikacija podnesenih na osnovu Javnog poziva za dodjelu studentskih zajmova za akademsku 2016/2017. godinu.

Spisak studenata kojima je odobren studentski zajam po naučnim oblastima:

 

  • Prirodne nauke
  • Tehničko-teknološke nauke
  • Biomedicinske nauke
  • Poljoprivredne-biotehničke nauke
  • Društvene nauke
  • Humanističke nauke

16

57

27

4

41

17


Studentski zajmovi su beskamatna namjenska sredstva za pokrivanje osnovnih troškova studiranja i predstavljaju osiguranje sredstava, podrške i omogućavanja studiranja studenata na priznatim visokoškolskim ustanovama, odnosno univerzitetima u Federaciji BiH.

Također, obavještavaju se studenti da će Javni poziv za dodjelu studentskih zajmova za akademsku 2017/2018. godinu biti objavljen čim se osiguraju potrebna sredstva.

S tim u vezi, ovom prilikom pozivamo sve studente kojima su ranije dodijeljeni zajmovi a trebaju vratiti dio sredstava ili ukupno dodijeljena sredstva po osnovu studentskih zajmova, da to učine u skladu s Ugovorom i što prije, kako bi se prikupilo dovoljno sredstava za dodjelu zajmova i ostalim studentima koji žele aplicirati za dodjelu studentskih zajmova.

Svi studenti će na kućne adrese dobiti Odluku o dodjeli studentskog zajma, sa kojima je potrebno da posjete najbližu poslovnicu NLB-banke.

Spisak studenata kojima je odobren studentski zajam po naučnim oblastima.

 

Upravni odbor

Fonda za studentske zajmove

Dokumenti vezani za obavjest